badabada

Idag har jag, seg som jag är, tatt årets första dopp! Rätt så härligt måste jag erkänna. Annars händer det inte mycket här. Jag kanske till och med har så tråkigt att jag följer med pappa till Karlskrona på måndag, och gör ingenting där i en vecka istället! Det lutar nästan åt det..



Mission accomplished!

Såå, idag har jag passat de nya barnen, och ack så söta de var. Vi ägnade kvällen åt att spela tjuv & polis och plockepinn, laga mat, äta glass, titta på film och pyssla. Och för detta fick jag alltså 540 kr. Det är nästan absurt.

    :'D                                    


Tvångsshopping

Idag pallrade jag mig iväg till den stora staden, för att införskaffa de förnödenheter som har stått på inköpslistan alldeles för länge. Jag hade inte direkt förväntat mig att hitta några kläder, så jag blev glatt överraskad när jag förutom lite småkrafs hittade både en klänning och ett par sandaler. Skorna tog visserligen kål på mina fötter, men det handlingen som räknas ey, jag har aldrig köpt ett par sandaler förut i hela mitt liv..
   Efter den något plågsamma shoppingrundan träffade jag en utarbetad Hett som bjöd hem mig på middag. Jag har inte sett röken av kvinnan sedan skolavslutningen så det var mighty fine att se henne igen. Det var trevligt värre så nu är jag glad och nöjd efter dagens bedrifter höhö. Jag har minst tre blåsor på varje fot men nog är jag glad alltid. 


I-D 

Some kind of sommarjobb :-)

Idag var jag över på en lära-känna-fika hos en familj vars barn jag ska börja passa inom kort, bara ett kvarter bort. Barnen var kanske världens snällaste och stora nog att göra saker själva till skillnad från vissa andra små toddlers.. 
   Barnen är judiskt uppfostrade och familjen har exempelvis regler om hur mat ska behandlas, och det visade sig att jag inte kan ett skit om judendomen. Tack vare Sundbyskolan dådå. Så det ska bli spännande att lära sig lite mer om religionen, och dessutom utifrån ett verkligt perspektiv. Men jag borde nog läsa på lite innan så jag inte gör bort mig totalt.. 
   Det bästa var ändå att båda barnen tyckte om att "hm.. ritaa.. spela spel och eeh.. rita hihi" och att jag får 90kr/h för det. YEAH!!!1

No offence Elis, men jag ser verkligen fram emot det här.. :-D



getterparty!!!1

Hm, jag börjar verkligen tappa stinget här var det gäller bloggningen.. Bara bilder numera, och jag har tillochmed slopat veckans konstnär haha.. Funtar starkt på att skriva något spännande snart.
   Nåväl. Idag tvingades jag, bror och Johanna med och kolla på någon utomhusgudstjänst-
konsert(?) i Taxinge, som både mor och far spelade på, vartefter jag följde med hem till pappa för en två veckors visit. 
   Väl hemma stötte jag på den här lille krabaten slumrandes i hammocken, slut efter ett par timmars cyklande, och kunde inte undgå att bli lite lycklig trots allt. Sen kom två bekanta på besök för att parta lite granna parta lite granna, med god middag, hembakade maränger, chokladkaka och annat mums. Sen har jag fanimej inte gjort mycket mer och nu ska jag titta på Oz. För jag tittar på Oz!



NAW GRUPPKRAM!
vi hittade en get hehe, fett söt.

Johannis i klockstapeln :o

ja typ så. buh-byes!

Glad midsommar då!

Tja. Jag skriver ett galet snabbt inlägg nu medan det fortfarande är midsommarafton. Vi är inte direkt någon satsig familj när det gäller traditionsfirande, men idag bjöd mamma till på en härlig midsommarmiddag trots allt. Jag "bakade" en sliskigt gräddig  fusktårta, bror kom hit och vi hade allmänt trevligt, I guess. Dock utan små grodorna, tack och lov. Anyways, jag hoppas alla hade en trevlig midsommar och sånt, kanske lägger upp bilder i morgon om jag orkar, hejhej.

Bilder från gårdagen :)









lame

Hej här är mina kakor. Jag tänkte att ni säkert är sjukt intresserade, så det är klart jag måste lägga upp en bild liksom, höhö. Nej, jag kan inte undgå att vara lite stolt över att de inte blev det minsta misslyckade, utan tvärtom riktigt smaskiga. Väldigt simpla var de att göra också, och inte alls särskilt onyttiga. Score!



..Fasen jag känner att mina inlägg spårar ur i lamehet. Det intressanta jag har att berätta är alldeles för omständligt att skriva ner och det jag istället berättar är för trist för att ens behöva läsas. Det finns sällan något lämpligt mellanting, vilket blir lite jobbigt för oss alla. Det skulle vara härligt att ha en blogg med ett särskilt tema, t.ex konst, musik eller tv-spel, så jag hade något att rikta in mig på. Men nu är det ju så att jag aldrig skulle kunna bestämma mig för vad som intresserar mig mest, och såvida jag inte hade fem olika bloggar så lär det ju inte bli av det heller. Istället blir ni upplysta om mig och mitt liv, vilket måste vara stentråkigt, eftersom mitt fysiska liv egentligen inte är det minsta intressant. Jobbigt läge må jag säga.
   Såå.. imorgon blir det iallafall spelafton med Palle, vilket jag ser framemot : ) Finally some action i min ack så händelserika vardag! Ja, jag kanske tillochmed lägger upp lite bilder efter spektaklet, höhö för bilder tycker alla om.
   Hejsålänge!

Är jag produktiv eller vad?

Random porträtt bara ehe, ritade det i Gimp. Jag använde en bild på mig själv som referens för skuggor och anatomi men ändrade utseendet helt och hållet. hej.


enjoy, om ni tycker det är kul. själv vet jag inte vad jag tycker : )

Vania!!!11 kakor!!1

Den här dagen inledde jag med filmfrukost av bästa sort; Lost in Translation. Jag älskar verkligen den filmen, den är charmig på galet hög nivå! Ni som inte har sett den; se den, och ni som har sett den; se den igen förtusan! :D
   Och det bästa av allt med den här härliga dagen är att min bok har anlänt efter denna eviga väntan, och tro't eller ej, men den var större, tjockare och mer fantastisk än jag någonsin hade vågat hoppas på!!
   När jag ändå var uppe i centrum och hämtade boken, så passade jag på att köpa lite bakingredienser. Väl hemma bakade jag tranbär- och mandelkakor och gissa vad, jag failade inte någonstans, de blev helt awesome! Så nu sitter jag och snaskar i mig kaka efter kaka med en kopp kaffe framför Top Model. Jag diggar verkligen den här dagen.





orkar inteee

Jävlarr nu har jag hållt på med den här bilden jag vet inte hur länge. Jag är rätt happy med ansiktet, så jag vill inte gärna ge upp, men som vanligt så tar det stopp när det gäller omgivningen. Så jag beskär den tillsvidare, och lägger upp den på bloggzen i förhoppning om att någon mot förmodan har något förslag till en killing background. (ursprungligen A4-sized) 
   Jag har ritat tonvis med sad clowns och dylikt på sistone, och denna är en av ytterst få som det faktiskt har blivit något av.. så plzxzxorz, jag vill så gärna göra klart den men jag vet inte hur. hjälp!

sånadär kragar alltså.. hehe 

regn

Jävlar vilket väder! :-D Mitt paraply vände sig åt fel håll säkert sju gånger på vägen hit, men kan jag fortfarande inte undgå att uppskatta mysvädret nu när jag är inne i värmen. Har man mysfika, mysmusik och mysfilm så är regnrusk faktiskt det ultimata vädret. End of story. 



Landet here I come

Idag far jag tillbaka till mor igen : )


Beirut

Yo, barnen är avklarade och jag åt precis dagens andra bulle och kvällens tionde pepparkaka. Nu ska jag tillbringa kvällen med Dragon Quest V och Beirut. Upptäckte bandet för inte alls så länge sedan och laddade för ett par dagar sedan ner hela diskografin. Jag är helt tagen och kan inte sluta lyssna.. wow <3


Tack Julia! :)

ånajz

jävlarrr nu gick jag upp såhär sent igen och hinner inte göra ett skit innan barnvaktningen : (



Barocktrumpeter

Hallå. Jag gick upp helvetestidigt idag för att följa med pappa till något mystiskt ställe och fota detaljer på trumpeter som han ska bygga replikor av. Det var satans trist och tog säkert sex timmar allt som allt. Det fanns dock en lustig karl där som, trots sina sjuttio bast, insisterade på att prata tv-spel med mig vilket gjorde det hela lite trevligare.
   När jag kom hem skapade jag abstrakt konst av mina foton. haha. Typ galet nyskapande.



Jöy

Kom just hem från Joys födelsedagsmiddag på Primo. Pretty nice yees. : )


..fast nu var det inte så "just" längre. Är det inte sjukt att jag lägger ner två timmar på att redigera bilder bara för att lägga upp de på bloggen? : (



Baten Kaitos

Idag har jag barnvaktat och spelat tvspel. Började på ett nytt rollspel som förhoppningsvis kommer hålla mig fängslad ett tag : )
   Måste upp astidigt imorgon för att fota pappas trumpeter eller nåt hehe, så jag tänkte försöka sova nu, hm.. God natt då : (


fail

Man kanske kan tro att jag är bra på att baka med tanke på min kärlek till fika, men det är jag inte. Varenda gång jag försöker baka så är det alltid något som blir fel. Idag försökte jag mig på något så simpelt som en sockerkaka, men råkade ta fel mjöl vilket gjorde den alldeles för kompakt. 
   Jag måste bli bakpro och leva upp till min image som fikaguru. Volontärer till bakaftnar efterlyses!

   

ribbit. ribbit. INDEEED.

   Palle kom hit och fick en killing haircut!



Sen spelade vi lite tv-spel och mitt hjärta tog ett skutt när vi startade PS2et. Det var så satans länge sedan jag spelade stationärt och gosh, jag saknar det indeed! Jag känner att min g33k-lvl har sjunkit stadigt det senaste året, men jag ska allt försöka ta igen det nu i sommar och få igång intresset igen. Tv-spel är trots allt en av mina passioner här i livet : )


With God on our Side

Det här kan vara bland det finaste jag har hört, kan inte sluta titta på den.. Jag har sjungit, munspelat och visslat låten dagligen i säkert två veckor nu fan, var tvungen att dela med mig! : )


Och mitt i hajpandet av den här videon så upptäckte jag att Joan Baez kommer till Stockholm i höst! Skulle vara awesome att se kvinnan, men som vanligt vet jag ingen annan som gillar henne. Mamma är mitt enda hopp.

SOMMARLOV :D

När jag tänker tillbaka på grundskolan så är det alltid Bromstensskolan som poppar upp. Jag verkar redan ha förträngt Sundbyskolan. Det är häftigt att minnena från mellanstadiet är starkare än de från högstadiet, trots att det bara är ett år sedan jag fortfarande gick där. Likt en senil som varken vet vem han är eller vad han heter, men minns sin första skoldag klart som korvspad. 

   Jag är dock övertygad om att det är mina år på Södra Latin som kommer lysa starkast när jag som gammal och rosslig berättar om min skoltid för barnbarnen. : ) Så tacktack Södra Latin för det här året, tack min fantastiska klass, tack alla fina karlar som har förgyllt min vardag och extra mycket tack mina allra käraste klasskamrater Paulina och Henrietta för allt.

   Jag kommer att sakna er allihopa! 

 

  hjälp!




men nu..    

Landet asså.

Hej jag kom precis hem från en cykeltur? 



Den ni! 

Fick plötsligt en sån lust att åka ut och cykla, så jag tog en sväng ner till sjöng. Låg uppochner på en gunga ett tag och trampade sedan hem. Härligt att jag bara kan göra så. 
   Älskar sånadär spontaniteter.

Veckans konstnär: Alphonse Mucha

Jissesamalia, så fort tiden går! Jag skulle inte banga på en vecka Vania till.. kanske borde öka intervallen till två veckor hehe. 
   Anyways, Mucha! Återigen, en av mina top 5 favoritkonstnärer. Många har säkert redan hört talas om karln, men för er andra en mycket kort sammanfattning: Mucha var en tjeckisk konstnär och blev på 1890-talet banbrytande med sin affischkonst som utgör höjdpunkten av konststilen Jugend (Art Nouveau).



AMAZING, EH?           


Ni vet hur mycket jag föraktar plattänger..

Har jag sagt att jag hade frisörfobi när jag var liten? Jag tror bestämt att den har kommit tillbaka.
   Mamma skulle till frisören idag och passade på att boka in mig när vi ändå var på G. Jag tänkte att jag lika gärna kunde ta tillfället i akt och klippa till topparna, eftersom det faktiskt är skolavslutning i morgon, och mitt hår ändå har blivit så slitet. Det var precis vad jag sa åt frisören att göra. Jag sa att jag ville jämna till det bara, men fortfarande behålla volymen. Det slutade med att hon plattade mitt hår och gav mig en tunn, stripig lugg. Jag kan inte gå förbi en spegel utan att bli gråtfärdig.
   Jag har aldrig varit så ful i hela mitt liv.



Kära älskade fluffiga hår, kom tillbaka! 

So long, Vania!

Vi ses snart, i min brevlåda! Den här första kan vara en av mina favoriter, ever.





Postpunkparteeey!

Igår for jag hem till Hettan, för ett spontant men efterlängtat postpunk-party med henne och Sakarias. Blev inte mycket till partey, men postpunk blev det i massor! 


..och pinsamt mycket skissa & gissa live.. Älskar att Hett håller i en hammare hehe.

Postpunk är en genre som till stor del präglade min musikaliska värld i början av högstadiet. Nu på senare dagar har återupplivat mitt intresse för genren, eftersom jag har funnit dessa två människor att dela det med. : )


Praktexemplet Bauhaus <3

Nu ska jag ut och äta med modern min! 

Pözz.

Nykvarnsdagen

Som ni alla vet så är det Sveriges nationaldag idag, och som inte en kotte vet så är det även Nykvarnsdagen. Jag och mamma gick till folkets park och partajade hela dagen. Det var fett satsigt, till och med Amy Diamond var där liksom!! haha. Men bäst var ändå Svante Thuresson som var där och jazzade järnet med sitt storband.


Svante, sicken härlig karl alltså!


Amy Diamond omfg!!!11 <3<3


Ginzburg

Hallå i stugan! hehe. Jag är lite happier nu trots allt, för idag har jag lyckats måla ett motiv ur en akvarellbok av Maria Ginzburg som har varit alldeles för svår för mig tidigare. Härligt att se some improvements! Jag tänkte ge bilden till Joy, som har fyllt år; hon önskade sig en solnedgång i födelsedagspresent haha.. hoppas att den duger.. (och jag hoppas innerligt att hon inte vet om min bloggs existens) :S 


blä

Skippade den enda lektionen vi hade idag och åkte med mamma till södertälje för att köpa oljefärger. Vi gick, mot min vilja, och tittade på kläder i säkert 2 timmar och när vi äntligen kom till konstnärshandeln så var den stängd. Det var svinkallt och ett fullkomligt kaos av studentflak, trafikstopp och oväsen. Är på riktigt dåligt humör idag..



grraa!!

Ända sedan jag upptäckte Vania (som ni alla nu borde veta vem det är) så har jag varit mer eller mindre besatt av hans konst. Jag hittade hans artbook på akademibokhandeln för sisådär två månader sedan, och har sedan dess varit fast besluten att köpa den. Till min födelsedag fick jag ett presentkort på akademibokhandeln av min käre bror och Johanna, eftersom hans bok verkade vara slut i alla bokaffärer i hela Stockholm. Jag har gått dit varje vecka sedan jag fick checken i väntan om att de ska få in boken, och idag fick jag slutligen beskedet om att den aldrig mer kommer komma in. Satans vad ledsen jag blev, efter all denna väntan. Men nu har jag trots allt tatt mig i kragen och beställt boken på internet. Om 5-8 arbetsdagar så är den äntligen min :'D



Danis!

Vi hade en lektion idag; frågesport med Hellman! haha. Sedan lallade jag runt lite på stan med Hettan och utförde ett par ärenden, vartefter jag träffade Dana över en härlig fika på Bönor & Bakat. Myyys : )

 NAW <3

Dagens Vanior


lek

Kikar just nu på Trollkarlen från Oz, och skissar upp en bild som jag tänkte akvarella eller akryla lite senare. Det var ett bra tag sen! Snart börjar Top Model och då blir det fika igen. Gosh, det är allt jag gör om dagarna. Är det så här min sommar kommer se ut? ;__; 
   Vi borde gå ut och leka lite mer, kamrater! Jag har lyckats få ihop en liten lekande-barn-fotokollektion. Den är härlig.



LEDIG

:D ingen vet varför.. så jag, Hettz, och Pallz skulle egentligen ha klippt håret på varandra idag, men någon är en partypooper >:( 
  Jag är förresten sjukt taggad på att köpa egna oljefärger och börja med det fer real! Jag har ju ändå inget att göra i sommar, så jag kan lika gärna måla järnet, och sedan kicka allas ass när jag kommer tillbaka efter lovet. muahaha. 


Jag och BangarN^

Dagens Vania


Jag ritade något! Hurra!



Oilz

Hola Amigos! Idag fick vi äntligen ta hem våra oljemålningar som vi gjorde för sisådär 4 månader sedan. Så här har ni Herr Dylan och två random nakna kvinnor! 

För att utforska detaljer i högre kvalitet, klicka här för Bobban, och här för ryggbilden.




Hope you like!  : )


Veckans konstnär: Vania Zouravliov

Vania är en rysk, samtida konstnär och illustratör. Jag upptäckte karln bara för ett par månader sen, men har sedan dess varit mer eller mindre besatt av hans  f a n t a s t i s k a  konst. Enjoy to the mäx!




Tanto

Idag hade vi skulle vi ha klassdag i Tanto, men det blev inte så mycket till klassdag, eftersom Benny och Peter Hellman aldrig hittade på någon aktivitet. De smög iväg efter ett tag och kom aldrig tillbaka, hehe. Så alla hängde mestadels i sina vanliga grupper, och vi var lite lonely som vanligt. Trist. Men vi köpte sex glassar och en påse chips att kalasa på. :) Efteråt chillade vi runt lite på stan och jag stötte på Emma på vägen hem helt random. Trevligt trevligt! :D och nu är det fika!
  
Ungefär såhär kul hade vi det..          Favoriterna Hellman och Benny! <3

RSS 2.0